Tietoa meistä

LAUMANHENKI

Olemme Suomalainen pienyritys, jonka tavoitteena on tuottaa laadukkaita eläintenkoulutus- ja hoitopalveluita kohtuulliseen hintaan. 


LAUMANHENKI on yhden ihmisen unelma paremmasta arjesta koiran kanssa. Halusimme tuoda markkinoille koulutuspalveluita, joihin kaikilla on varaa.

 

Teemme räätälöityä koulutusta ja panostamme asiakaspalvelun tasoon. 
Tällä alalla on aina vähintään kaksi asiakasta: koira ja koiran omistaja.


"Itselleni on tärkeää koiran ja ohjaajan välinen, tasapainoinen suhde"


 CANIS LUPUS FAMILIARIS

Koira on perheenjäsen, se on kumppani matkalla elämässämme. Jokainen koira tulee meille syystä, kaikilla niillä on tarkoitus.

Koiraharrastus ei ole vain harrastus, vaan koiran omistaminen on elämäntapa.

Jokainen koiranomistaja ja ohjaaja tarvitsee jossakin vaiheessa apua. Me olemme täällä auttamassa sinua.


KOULUTTAJA

KATARIINA VESTERINEN


Kouluttajana toimii kaksivuotisen eläintenhoitajien ammattiin valmistavan koulutuksen käynyt Katariina Vesterinen osaamisalanaan eläinten koulutus.


Koulutus on pitänyt sisällään 76 ov lähiopetusta, johon on kuulunut:

Eläinten tuntemus ja koulutus 41 ov

Yritystoiminta 9 ov

Asiakaspalvelu ja viestintä 1 ov

Työssäoppimista 25 ov


Koulutus järjestettiin vuosien 2011-2013 välillä.

Koulutuksen aikana Katariina on ohjannut itsenäisesti kursseja ja ottanut vastaan asiakkaita. Koulutukseen on kuulunut myös projektikoiran ohjausta vuoden päivät, jolloin hän on päässyt tutustumaan virkakoira toimintaan.

Koulun ohella hän on toiminut ammattiopisto Lappian koirahoitolassa Hurtta-hotellilla ja ollut vastuussa kymmenpaikkaisen koirahoitolan arjesta. Hän on myös ohjannut ulkomaisia vaihto- oppilaita ja tutustuttanut heitä Suomen ammattitutkintoon ja Lappian koulutukseen.

LAUMANHENKI on toimunut vuodesta 2014 ja avasi toimitilansa Orimattilan Kehräämölle keväällä 2017.


Kauttamme kouluttautuu myös eläintenhoitaja opiskelijoita ja muita alalle suuntaavia. 

Vuonna 2018 avasimme koulutushallin vuokralle, yksityisille treenaajille.


Vuodelle 2019 meillä on suunnitelmia ja saamme mahdollisesti perheeseemme uuden kouluttajan.

Tervetuloa mukaan!

LAUMAN JATKE


Saimme tiimiin lisää vahvistuksia vuoden 2020 Alussa! Olemme todella iloisia saadessamme laumaamme lisää jäseniä. Meillä on nyt huippu tiimi, jonka taitavissa käsissä voit tutustua lajeihin ja koiran kouluttamiseen kokonaisvaltaisemmin. Nyt pystymme tarjoamaan teille enemmän volyymiä koulutuksiin. Jokainen kouluttajamme on valinnut itselleen aihealueittain koulutuksia joista heillä itsellään on näyttöä osaamisestaan.


”Hei, olen Suvi Pöllänen
ja ohjaan tänä talvena rally-tokon ALO(/mölli)-ryhmää sekä ALO/AVO-kisaajien ryhmää LAUMANHENGELLÄ.

Rally-tokossa olemme oman koirani Majn kanssa suorittaneet RTK1 ja RTK2 koulutustunnukset. Tällä hetkellä työn alla VOI-luokka ja RTK3 koulutustunnus, jonka jälkeen tavoitteenamme on saada koulutustunnus RTK4 sekä RTVA-titteli.

Rally-tokon lisäksi olemme treenanneet tokoa Majn kanssa ja suoritettuna onkin TK1 koulutustunnut. PK-puolella meillä on tähtäimessä tulevalla kaudella osallistuminen PK-kokeisiin.

Lisäksi olemme treenaamme Pelastuskoiraliiton alla hakua ja jälkeä neljä vuotta. Sillä puolella meillä on suoritettuna haun perus- ja loppukokeet. Olen myös Pelastuskoiraliiton peko-kouluttajakoulutuksen käynyt pari vuotta sitten.
Kaikkia näitä lajeja mielestäni yhdistää hyvä hallinta ja yhteistyö koiran kanssa. Rally-toko onkin erinomainen laji näihin asioihin. Siinä yhteistyön merkitys korostuu ja samalla myös koiran tulee olla hallinnassa. Toisaalta myös rally-toko on mielestäni "matalan kynnyksen" koiraharrastus, jonka treenaaminen on hauskaa ja hieman ohjaajaa haastavaa. Tekemisen riemu ja iloinen yhteistyö ovat asioita, jotka mielestäni kuuluvat yhteen rally-tokon kanssa.”

Suvin iloisessa ohjauksessa starttaa tänä talvena kaksi ryhmää.
Ryhmät alkavat helmikuun alussa ja niihin otetaan 4 osallistujaa.
Toinen ryhmä on aloittelijoille, ilman aikaisempaa kokemusta ja toinen kisa-uraa aloitteleville, jotka ovat jo tutustuneet Alokasluokan tai Avoimen ratoihin ja tähtäävät kisoihin!


Olen Heidi Virtanen 

ja melkeinpä koko elämäni ollut koiraihminen.

Tällä hetkellä omasta laumastani löytyy kaksi australianpaimenkoiraa ja yksi rhodesiankoira.
Harrastuksiimme kuuluu agility, paimentaminen, rallytoko, toko, jälki ja haku. Koirillani löytyy koulutustunnuksia mm. BH, AD, TK1, TK2, RTK1, RTK2, JSA-N, JS-N, JV-N, JV-O, JV-E, GV-N, GV-O, RS-N, RV-N, RV-O, RN, ja RNX. Ensi kauden tavoitteena nuorimman koirani kanssa on korkata tokokisat sekä pk puolelta haku ja/tai jälki.

Toko-koulutus- sekä liikkeenohjaajaksi olen kouluttautunut vuonna 2007, lisäksi olen ollut kolme vuotta opiskelemassa itseni eläintenhoitajaksi Kannuksen kennellinjalla, jonka ohessa koulutin myös 8 viikkoisesta saksanpaimenkoirapennusta virkakoiran poliisille, joka lähti minulta töihin 1,5vuotiaana.
Koirissa kiehtovaa on niiden opetettavuus ja se kuinka kaikki koirat ovat yksilöitä, joka tuo kouluttamiseen haastetta, kun saa miettiä jokaiselle sopivinta opetustapaa.
Vaikka koira menestyisi kuinka kisakentillä on kuitenkin tärkeintä, että se on rakastettu perheenjäsen. Palkitsevinta on nähdä koira, joka työskentelee ohjaajansa kanssa iloisena ja pursuaa halua suorittaa.

Tulen talven aikana vetämään mm. pentukurssin ja TOKO-alkeet LAUMANHENKEEN.


”Heippa!
Olen Emilia Hirvonen ja tulen ohjaamaan Laumanhengessä mm. lajiesittelykurssia sekä koira kotiapulaisena - kurssia.
Perheelläni on ollut koiria lähes koko ikäni bichon havanaisesta leonberginkoiraan.
Opiskelen tällä hetkellä eläintenkouluttajaksi.

Itselläni on tällä hetkellä australianpaimenkoira, jonka kanssa teemme aktiivisesti mm. rallytokoa.
Lajikirjoomme kuuluu myös nosework, agility, haku, jälki ja kaikenlaiset temppuilut. Tällä talvikaudella tavoitteenamme on NW1, TK1, RTK2 ja kesäkaudella katsomme PK lajeja. Suoritimme myös syksyllä käyttäytymiskokeen saavuttaen koulutustunnuksen BH.

Minulle on tärkeää hyvä suhde koiraan ja yhteistyö ohjaajan ja koiran välillä. Tykkäänkin oman koirani kanssa kokeilla erilaisia lajeja ja pitää kivaa yhdessä.

Parasta on nähdä kuinka koira oppii ja onnistuu. Tervetuloa kurssille pitämään kivaa ja oppimaan uutta koirasi kanssa!”


KOULUTUKSISTA

 

LAUMANHENGEN tavoite on parantaa koiran ja ohjaajan välisiä suhteita. Toteuttamalla koulutusta ryhmä ja yksityiskoulutusten muodossa. Meillä käy asiakkaita valmentautumassa kisoja varten, hakemassa ulkopuolisen apua käytös ja hallintaongelmiin.

"Jos koira ymmärtäisi mitä me siltä haluamme, se tekisi sen mielellään"

Tasapainoinen suhde eläimeen lähtee reilusta kohtelusta, lajityypillisen käytöksen ymmärtämisestä ja motivaatiosta. Motivaation rakentaminen koiralle ja ohjaajalle vaatii kärsivällisyyttä ja ammattitaitoa. Tuloksia koulutuksesta on synnyttävä, muuten siitä on turha maksaa.

Meillä arvostetaan keskustelua ja avointa mieltä. Monet ryhmämme ovat vakiintuneet ja ryhmissä vallitsee hymyilevä ja hyvä ilmapiiri. Toivomme että jokainen ovista sisään astuva tulisi koulutukseen kuin omaan olohuoneeseen. 

"Ammattiin valmistuin 2015 ammattitaito näyttöjen kautta. 

LAUMANHENGEN kautta elän unelmaani.

Kiitos että jaat sen kanssani."

- Katariina


EETTISET SÄÄNNÖT

1§ Kouluttajan ja asiakkaan välinen toiminta perustuu vaitiolovelvollisuuteen. Asiakkaan tietoja ei käsittele kuin yrityksen työntekijät, eikä niitä luovuteta eteenpän/ käytetä suoramarkkinointiin.

2§ Jokainen eläin on yksilö. Sitä koulutetaan niin, että koulutus vastaa kulloisenkin eläinlajin, rodun, yksilön tarpeita. Eläimelle tehdään yksilöllinen koulutussuunnitelma, eikä siinä olevia kohtia saa soveltaa muihin eläimiin.

3§ Eläimen terveydentila tulee turvata eläinlääkärin toimesta. Laumanhengen kouluttajat eivät tee diagnooseja koulutettavan eläimen terveydentilasta. Jos kouluttaja näkee tai epäilee koulutuksen vaikuttavan eläimen henkiseen/fyysiseen terveydentilaan, koulutus keskeytetään välittömästi, tai sitä ei aloiteta ollenkaan.

4§ Laumanhenki toteuttaa koulutusta periaatteella: ”voi neuvoa vain siihen asti mihin on itse päässyt”. Kouluttaminen perustuu eläimen kykyyn oppia. Laumanhenki tukee vain ammattiin valmistuneiden eläintenkouluttajien toimintaa.

5§ Kouluttaja tiedostaa vastuunsa eläimestä ja eläimen omistajasta, eikä neuvo häntä tilanteessa, jossa ei itse kykene varmuudella auttamaan. Kouluttaja pystyy tarvittaessa perustelemaan valintojaan, jotka tukeutuvat oppimisen lainalaisuuksiin.

6§ Olemme sitoutuneet noudattamaan Suomen eläinsuojelulakia, emmekä näin ollen aiheuta koulutettavalle eläimelle kipua, kärsimystä tai tuskaa. Omistajien päänvaivoista ja henkisistä kärsimyksistä emme mene takuuseen.

7§ Eläimen omistaja sitoutuu kertomaan kaikki oleelliset esitiedot koulutettavasta eläimestä, joka auttaa kouluttajaa luomaan totuudenmukaista kuvaa tilanteesta.

8§ Laumanhenki sitoutuu suosimaan pehmeitä koulutusmenetelmiä (mm.positiivista vahvistamista), mutta ymmärtää selventää asiakkaalle tilanteen mukaan käyttämänsä rankaisun tarkoituksesta (esim. negatiivinen rankaisu – jätetään palkkio antamatta koulutustilanteessa).